2doc: THE GAMECHANGERS

Eindhovense hightech geeks veroveren de gamewereld met een innovatieve gamehandschoen.

Het is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Bob Vlemmix (1987) bedenkt een revolutionaire gamehandschoen, die de traditionelecontroller of muis overbodig moet maken. Na hun studententijd inEindhoven werkt Bob samen met een viertal vrienden het idee voor de gamehandschoen verder uit. In februari 2015 pitchen ze het idee op de Eindhovense Startup Bootcamp (Hightech XL) voor binnen- en buitenlandse investeerders. Na de pitch is er direct interesse vanuit China en de eerste 600.000 euro is binnen. Manus VR is een feit. De Eindhovense startup-boys zijn ervan overtuigd dat ze met hun revolutionaire handschoen degamewereld op zijn kop gaan zetten.

Filmmaker Daan Willekens brengtin zijn documentaire in beeld dat de weg naar succes lang en hardis, maar toont ook de vriendschappen en vetes binnen het bedrijf. Of het ze lukt om de wereld van het gamen te veranderen zie je in de 2DOC: THE GAMECHANGERS.

De bedenker van de handschoen, Bob, wil de wereld veranderen met zijnidee en rijk en succesvol zijn. Bob heeft alle trekjes van het‘Founder’s Syndrome’; gedreven, ondernemend, maar ook roekeloos en ongeleid en heeft een uitgesproken mening. Bovendien heeft hij een opvliegend karakter, wat al tot vele ontploffingen heeft geleid op het kantoor in Strijp-S. Toch verandert Bob steeds meer in een teamplayer. De jongens van het startup bedrijf staan onder grote druk en werken dag in dag uit keihard om het product te perfectioneren. De communicatie met de Chinese investeerders blijkt lastiger dan gehoopt, maar dan springen Brabantse investeerders bij en kopen de Chinezen uit. Zijn de jongens klaar om de concurrentie aan te gaan met de grote innoverende merken in de tech-world? En kunnen de vriendschappen binnen het bedrijf blijven bestaan?

De documentaire The Gamechangers is een productie van Pieter vanHuystee Film in coproductie met BNNVARA en mede tot stand gekomen metsteun van het mediafonds.