IMG_85132

Story

Voordat ik in 2013 begon als freelancer werkte ik als cameraman en editor bij Veldkamp Produkties. Hier begonnen als stagiair, om vervolgens samen een avontuur aan te gaan: het starten van een nieuw videoproductiebedrijf (2007) dedicated aan online video (E-Clips).

Snel kwam online marketing bureau Digibiz erbij om zo samen de krachten te bundelen van online marketing en video productie. We waren er vroeg bij want youtube was nog niet mainstream en: video op een website? Daar waren de meeste ondernemers en merken nog niet aan toe. Een van de mooiste projecten die uit dit avontuur is voortgekomen bestaat vandaag nog steeds: YachtsXL.

Omdat mijn drive zit in constant content te creëren en de online wereld er nog niet klaar voor was, stapte ik na 2 jaar (2009) terug naar het oude nest: Veldkamp Produkties. Ik wilde nog meer meters maken en de kennis die ik opgedaan had in de online video wereld hier ook toe passen. Naast concepten werd ik ook ingezet als Cameraman en Editor in diverse projecten & teams.

In deze tijd kwam weer naar boven waarom ik ooit hierin een opleiding begonnen was: het complete traject van video producties is zo uitdagend en divers dat dit nooit verveelt en je niet snel uitgeleerd zal zijn. Ook verandert de techniek snel waardoor er continu nieuwe toepassingen of creatieve mogelijkheden ontstaan: heerlijk! Naast dat is werken met een medium waarbij je kennis, gevoelens en/of emoties kan overbrengen iets geweldigs.

De laatste jaren ben ik me in vaste dienst steeds minder gaan focussen op concepten maar meer op de perfectie in het uitvoerende gedeelte: camera & montage. Dit vooral ook omdat het revolutionaire DSLR tijdperk startte waarbij het landschap van creativiteit en mogelijkheden een stuk groter werd.

In de laatste jaren heb ik gewerkt aan documentaires, corporate films, commercials, TV-series, event-films, product-films & webvideo’s voor mooie grote (inter)nationale klanten. Omdat ik mijn horizon wil verbreden en ik weer toe ben aan een nieuw avontuur ben ik, sinds mei 2013, op freelance basis beschikbaar met als uitvalsbasis Veldhoven (Eindhoven) en Amsterdam. Ik verwacht zo mijn kennis verder door te ontwikkelen en mezelf in te kunnen zetten met en voor andere producenten.

Wat mij anders maakt? Ik ben niet alleen een uitvoerende cameraman en editor maar heb ook altijd het productieproces van dichtbij meegemaakt. Hierdoor ben ik in staat om op de set of in de montage onderbouwend mee te denken en niet alleen uit te voeren.

Florian Koch
Concept – Camera – Edit